Manuaalinen hoitoManuaalinen hoito Kuntoutus-Karppinen

Manuaalinen hoito (manuaalinen terapia) soveltuu koko kehon käsittelyyn. Hoidon avulla pyritään vapauttamaan nivelten välisiä lukkotiloja ja lihasjännityksiä. Toimenpiteen aikana voi kuulua erilaisia naksahduksia tai naksahdusten sarjoja. Oletetaan että nivelten väliin syntynyt kaasu tai ilmakuplat saattavat aiheuttaa ääntä. Manuaalinen hoito on tehokas kun se suoritetaan oikealla tavalla.

Potilaan oirekuvaus on hyvin tärkeä. Sen avulla pystytään päättelemään missä häiriötiloja on. Hoitaja tutkii potilaan lihastonuksen, ihon ja kudostyypin käsillä ja silmillä. Häiriintyneen alueen tavallisimpia tunnusmerkkejä ovat kylmä ihon pinta ja jännittynyt lihaksisto sekä kipu.

Hoitajan kädet asetetaan kipualueelle. Lihasten avulla pyritään nivelen liikkuvuus palauttamaan normaaliksi. Lihaksia venyttelemällä ja kiertämällä saadaan verenkierto vilkastumaan ja happimäärä lisääntymään kudoksissa niin että lihasjännitys laukeaa (todettu lämpökameran avulla). Sen myötä kipu helpottaa. Koska ei ole kysymys nikaman ”paikalleen menosta” itse nikamiin tai nikamarunkoon ei kosketa. Hoito suoritetaan lihasten, sidekudosten ja kalvojen avulla. On olemassa satoja eri menetelmiä ja manipulaatiomuotoja.

Manuaalinen hoito Kuntoutus-KarppinenHoitokertoja potilaille kertyy n. 1-4. Mikäli selästä on kysymys pyritään hoitamaan yhtä kipualuetta kerrallaan. Vältetään useamman kipualueen hoitamista samalla hoitokerralla. Sopiva hoitoväli on noin viikko. Ennen manuaalista hoitoa tutkitaan minkälainen jousto potilaan kudoksissa ja luustossa on ja mikä on nivelten yleinen liikkuvuus. Tässä yhteydessä tulee myös huomioida potilaan yleiskunto ja ikä. Samanaikaisia päällekkäishoitoja ei suositella käytettäviksi. Rinnakkaishoitona voi käyttää esim. hierontaa, akupunktuuria, akupainallusta, kylmä- ja kuumahoitoa sekä TNS:a.

Tukirangan ongelmat voivat uusiutua mikäli potilas ei ryhdy omatoimisesti liikkumaan, kiinnittämään huomiota levon ja rasituksen väliseen suhteeseen sekä ravintotekijöihin.

Potilaille pyritään antamaan mahdollisimman monipuoliset ohjeet omatoimisuuteen.

 

Akupunktio

Akupunktio on vanhin tunnettu hoitomuoto, mutta länsimaissa se tuo yhä mieleen lähinnä itämaisen mystiikan. Varhaisin kirja akupunktiosta kirjoitettiin Kiinassa lähes 5000 vuotta sitten ja Euroopassakin sitä on käytetty parannusmenetelmänä jo 1600-luvulta lähtien.

Akupunktiossa käytetään hoitomenetelmänä ohuita neuloja, jotka pistellään tarkoin valituille alueille ympäri kehoa. Neulojen asettaminen paikoilleen aiheuttaa enintään pienen nipistyksen ja potilas saattaa jopa nukahtaa hoidon aikana. Neulat vaikuttavat monella tapaa ruumiiseen ja mieleen. Pistokohdasta lähtee hermoviesti selkärankaan joka edelleen ohjaa sen halutulle vaikutusalueelle. Samalla alkaa endorfiinin eritys joka lievittää kipua, ahdistusta ja stressiä.

Akupunktio auttaa akuuttiin kipuun yhtä hyvin kuin pitkäaikaiseen särkyyn, psykosomaattisiin vaivoihin, allergioihin, migreeniin, vatsavaivoihin, lihaskramppeihin, stressiin, masennukseen, uupumukseen, unettomuuteen, rytmihäiriöhin, ruuansulatuselinten ja keuhkojen toimintahäiriöihin sekä hermoperäisiin sairauksiin.

Akupunktio sopii niin lapsille kuin aikuisillekin ja yli 90% löytää hoidosta apua itselleen. Akupunktion tarkoitus vaivan poistamisen lisäksi on myös ennalta ehkäistä sitä. Useilta oireet katoavat pysyvästi jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen ja osalta kipu häviää asteittain tai pitkiksikin ajoiksi.

 

Hinnasto

Hieronta 30 minuuttia  55€

Hieronta 45 minuuttia  61€

Hieronta 60 minuuttia  69€

Hieronta 90 minuuttia  90€

Manuaalinen hoito  67€

Hinnat sisältävät toimistomaksun 11€